Om oss på lumikultas kennel


Jag heter Sofie Elofsson och bor i ett hus i Bjärnum tillsammans med min sambo Gunnar och våra två barn Hilma och Hannes. Vi har fyra finska lapphundar hemma hos oss Ängla, Onni, Riina och Chickan. 


Jag har haft Finsk Lapphund sedan 2002, då köpte jag Girongårdens Tundra "Oboy". Innan dess hade jag en Schipperke som hette Swip. Han fick jag när jag var 9 år. När Swip dog på grund av sin diabetes så skulle vi inte ha någon ny hund enligt mamma och pappa men ett par månader senare kom vår första lilla lapphund hem och fler har det blivit med åren. =) Så jag har haft hund största delan av mitt liv.


Jag har tränat lite av varje under årens gång med hundarna. Jag har gått flera lydnadskurser, tränat agility, rallylydnad, nosework och gått på viltspår. Jag har även tävlat lite grann.


Utställning är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det har blivit en hel del under åren både i Sverige och utomlands. Det är kul när det går bra men framförallt är det kul att träffa alla trevliga människor men det viktigaste av allt är att ha kul tillsammans med hunden.


Förutom hundar håller jag på en hel del med hästar. Just nu har vi två Islandshästar som heter Disa och Vilda.